Selecteer een pagina

Dry Needling

Pijnlijke spieren of hoofdpijn? Maak direct online een afspraak!
Maak nu een afspraak
Wat is Dry Needling?

Dry Needling is een efficiënte behandelmethode voor pijn en stijfheid bij acute en chronische klachten als gevolg van triggerpoints in spieren. Triggerpoints zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die niet meer ontspannen, ookwel spierknopen genoemd. Een triggerpoint kan bewegingsbeperkingen, stijfheid, krachtsverlies en pijnklachten veroorzaken.

 

De behandeling

Dry Needling omvat het inbrengen van een ‘droge’ naald, zonder toevoeging van medicatie, in de aangedane spier(en). Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Wanneer het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich aan. Hierdoor ontstaat kort een soort ‘kramp’ gevoel. Na verwijderen van de naald ontspant de spier zich meestal direct en is vaak meteen merkbaar dat het bewegen soepeler gaat. Het behandelde gedeelte voelt meestal wel wat vermoeid/stijf aan, maar dat is van korte duur. Vervolgens krijgt u oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie bij te kunnen houden. Het concept is gebaseerd op anatomische en neurofysiologische principes en is geen klassieke acupunctuur.

 

In onderstaande video laat fysiotherapeut Lara zien hoe de behandeling werkt.

Voor wie is Dry Needling geschikt?

Deze behandeling kan een geschikte behandeltechniek zijn bij de volgende klachten:

  • Stijve en pijnlijke spieren
  • Chronische langdurige pijnklachten
  • Whiplash klachten
  • Hoofdpijn
  • Klachten waarbij uitstraling in armen of benen is
  • Herstel na spierscheuring / verrekking

Een Dry Needling behandeling resulteert vaak snel in een directe pijn vermindering en een verbeterde mobiliteit van spieren en gewrichten. De behandeling valt onder een reguliere zitting fysiotherapie. Fysiotherapeuten zijn in Nederland bevoegd deze techniek toe te passen, mits de therapeut hiervoor een erkende opleiding heeft gevolgd. Natuurlijk altijd in overleg met de cliënt.

Maak een afspraak!

Heeft u een klacht en denkt u dat een Dry Needling behandeling hierbij kan helpen? Neem dan contact op met onze praktijk door te bellen naar: 073 614 05 05 of mail naar info@fysio4denbosch.nl.