fbpx
Selecteer een pagina

Kinderfysiotherapie

Maak nu een afspraak
kinderfysio fysio 4 den bosch
kinderfysiotherapie den bosch specialist
kinderfysiotherapie den bosch
Wat is kinderfysiotherapie?

Op kinderleeftijd leren we enorm veel: praten, schrijven, lezen, lopen en fietsen. Als dit niet zo vlot gaat als bij andere kinderen kan dit enorm vervelend zijn. Soms heb je dan een beetje hulp nodig. Onze kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in beweging bij kinderen en kan uw kind dus helpen met het aanleren van nieuwe vaardigheden. Dit is heel breed en geldt voor de leeftijd van 0 tot 16 jaar.

Indien u twijfelt of de motoriek van uw kind voldoende is, kunt u altijd contact opnemen met de praktijk. Met leuke en specifieke testen wordt dan gekeken of de motoriek leeftijdsadequaat is of niet. Onze kinderfysiotherapeut Anna van Zon helpt u graag verder op onze locatie aan de van Berckelstraat. Uitgebreide informatie vindt u ook op onze site Kinder Fysio 4 Den Bosch

Baby’s

Bij baby’s zijn er signalen te herkennen die kunnen wijzen op motorische problemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan passiviteit, lage spierspanning en weinig kracht, overstrekken, onrust, asymmetrie, afgeplat hoofdje,  moeite met houdingsveranderingen of eenzijdig bewegen. Vaak geldt: hoe eerder het kind wordt behandeld, des te geringer de verstoring van zijn ontwikkeling is.

Peuters en kleuters

Een kleuter kan moeite hebben met het evenwicht en steeds omvallen, of het vangen van een bal is toch wel heel moeilijk. Ook het aanleren van veters strikken kan heel lastig zijn. Vanaf deze leeftijd worden deze afwijkingen of achterstanden gesignaleerd. Moeilijkheden die ontstaan zijn vaak het gevolg van een verstoorde sensomotorische ontwikkeling.

Schoolgaande kinderen

Niet alle kinderen kunnen even goed meedoen op school of met de gym. Kinderen kunnen moeite hebben met netjes schrijven, vaak hun evenwicht verliezen of laten veel uit hun handen vallen. Ook dit kan een motorische oorzaak hebben en met extra oefening zal dit een stuk beter gaan.

Sportende kinderen

Voor de sportertjes onder ons geldt soms dat ze blessures krijgen of pijnklachten van de gewrichten. Vooral tijdens een groeispurt zijn kinderen extra gevoelig voor blessures. Zij kunnen erdoor gehinderd worden in hun bewegen, sport en spel. Ook dan kunt u bij onze kinderfysiotherapeut terecht. Zij beoordeelt dan wat het beste behandelplan is en gaat samen met u aan de slag om uw kind weer zo snel mogelijk aan het sporten te krijgen.

Kinderfysiotherapie kan ondersteunen bij de volgende punten:
Kinderfysiotherapie kan van toepassing zijn bij de volgende leeftijdscategorieën:
  • Zuigelingen (babytherapie)
  • Peuters en kleuters
  • Schoolgaande kinderen
Het behandelplan bij kinderfysiotherapie bestaat uit een aantal aspecten zoals:
  • Gesprek: gevraagd wordt naar reden van aanmelding en ontwikkeling van kind tot aanmelding
  • Observatie: motoriek wordt geobserveerd in oefenruimte door middel van spel of opdrachten
  • Bewegingstesten: er worden bewegingstesten afgenomen om kind te vergelijken met leeftijdgenoten
  • Behandeling: oefenen van verschillende vaardigheden
Kinderfysio in Den Bosch

Heeft uw zoon of dochter last van klachten of blijft de motorische ontwikkeling naar uw idee wat achter? Neem dan contact op met onze praktijk door te bellen naar: 073 614 05 05 of mail naar info@fysio4denbosch.nl.

Wanneer overleg of samenwerking nodig wordt geacht met schoolarts, huisarts, leerkrachten of kinderarts, kan er een behandelplan worden opgesteld waarin meerdere zorgverleners betrokken worden. Op deze manier kan er een optimale omgeving worden gecreëerd voor de ontwikkeling van uw kind.

 

Vanwege de vraag naar uitgebreide informatie heeft Fysio 4 Den Bosch een aparte kinderfysiotherapie website gemaakt. Graag verwijzen wij u naar deze website voor uitgebreide informatie. U kunt op de website komen door hier te klikken.