Selecteer een pagina

Diëtist

Wat is diëtiek?

De diëtist is gespecialiseerd op het gebied van voeding in relatie tot gezondheid en ziekte. Wilt u bijvoorbeeld afvallen? Of wilt u uw suikerziekte onder controle krijgen? Of aansterken voor meer energie bijvoorbeeld bij COPD? Dan bent u bij Kobussen & Cleveringa diëtisten aan het juiste adres.

Samen met u kijkt de diëtiste naar uw wensen, leefstijl en eetgewoonte. Het voedingsadvies en de behandeling zullen afgestemd zijn op uw persoonlijke situatie.

In onderstaande lijst vindt u een aantal aandoeningen waarvoor u bij de diëtiste terecht kunt voor advies. Staat uw aandoening er niet bij? Neem dan even contact op.

  • Over- of ondergewicht
  • Hart en vaatziekten; hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol gehalte
  • Maag- darm- en leverziekten
  • Diabetes mellitus (suikerziekte)
  • Longziekten (COPD, longfibrose)
  • Allergieën
  • Jicht
  • Kanker
  • Voedingsproblemen bij kinderen
  • Voeding rondom zwangerschap
Meer over Jessie

Mijn naam is Jessie Kuijpers, 25 jaar en ik woon in Oss. In 2021 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de HAN in Nijmegen. Inmiddels werk ik bijna anderhalf jaar bij Kobussen & Cleveringa Diëtisten.

Mijn interesse voor voeding is al op jonge leeftijd ontstaan. Ook het werken met mensen is iets waar ik altijd veel voldoening uit heb gehaald. Dit was voor mij de aanleiding om Voeding & Diëtetiek te gaan studeren.

Mensen helpen om gezonder te leven en meer uit het leven te halen is mijn streven. Samen gaan we op zoek naar een realistisch eet- en leefpatroon dat goed vol te houden is. Ik vind het belangrijk om een plan en doelen op te stellen die bij je passen en waar je zelf achter staat.

Ik behandel mensen met onder andere obesitas, Diabetes Mellitus type 1 en 2, hart- en vaatziekten, COPD en ondervoeding. U kunt ook bij mij terecht met maag- en darmklachten (PDS of obstipatie), allergieën of intoleranties.

Vergoeding

Vanuit de basisverzekering wordt er drie uur vergoed voor dieetadvisering, hiervoor geldt wel een eigen risico. Wanneer u aanvullend verzekerd bent heeft u mogelijk recht op meer uren dieetadvisering.

Beweegprogramma

Samen met Fysio 4 Den Bosch bieden we een gecombineerde aanpak van problematiek in beweging en voeding. In de folder vindt u meer informatie.

folder beweegprogramma

Diëtistenpraktijk Kobussen en Cleveringa

Jessie is diëtiste bij diëtistenpraktijk Kobussen en Cleveringa en is op woensdagochtend aanwezig binnen de praktijk van Fysio 4 Den Bosch. Voor meer informatie kunt u kijken op: https://kobussencleveringadietisten.nl/

Heeft U een vraag of wilt U graag een afspraak maken? Dan kunt U contact opnemen door te bellen of te mailen.

Tel: 073 52 16 729

E-mail: jessie@kcdietisten.nl

dietistenpraktijk kobussen en cleveringa
jessie dietiste