Selecteer een pagina

Workshop babymassage en reflexologie

Maak nu een afspraak
10 weken oud - oefenen benen
reflexologie baby
Baby's van 0 tot 2 jaar_1
Babymassage & Reflexologie

Babymassage helpt baby’s te ontspannen, kalmeren en het is goed voor de gezondheid. Het versterkt de band tussen ouder en kind. Door te kijken naar je kindje, leer je zijn/haar lichaamstaal herkennen en begrijpen. Met massage kun je je kindje troost en geborgenheid bieden, bijvoorbeeld wanneer het overprikkeld is geraakt. Hierdoor komt een kindje makkelijker in slaap en slaapt het beter door.  Bij klachten als darmkrampjes, obstipatie en reflux kan massage voor verlichting zorgen.

De workshops duren 90 minuten en zijn geschikt voor baby’s vanaf 6 weken tot ongeveer 9 maanden oud. Er is bewust gekozen voor kleine groepjes (maximaal 6 baby’s), zodat er voldoende persoonlijke aandacht is. Iedere bijeenkomst begint met een kennismaking, waarbij koffie en thee wordt geschonken. Daarna wordt de theorie besproken en worden de massagetechnieken op een pop voorgedaan.

Tussendoor is er voldoende ruimte om je kindje te voeden of verschonen wanneer dat nodig is. Na een korte pauze gaan we aan de slag met de geleerde technieken. Je zult ongeveer 30 minuten aan het masseren zijn. Alle materialen, zoals kussens, babynestjes en massageolie zijn aanwezig op onze locatie. Na afloop krijg je de uitleg op papier mee, zodat je hier thuis mee verder kunt.

In de workshops leer je massagetechnieken waarmee je jouw kindje op een liefdevolle manier tot rust kunt brengen. Ook is er aandacht voor lichaamstaal, huilen, tips bij het aan- en uitkleden van je kindje en verschillende houdingen en manieren van dragen.

De doelen van de workshops zijn:

  • In verbinding komen met je kindje
  • Meer vertrouwen krijgen in je rol als ouder
  • Signalen van je kindje herkennen
  • Gevoel van geborgenheid bij je kindje vergroten
  • Lichaamsbesef en zelfvertrouwen van je kindje vergroten
  • Ondersteuning van goede slaap (met name in workshop 1)
  • Ondersteuning van de spijsvertering (met name in workshop 2)

Anoek kinderfysio

De lessen babymassage worden gegeven door Anoek van de Poel.

Anoek is kinderfysiotherapeute MSc en heeft veel ervaring met het behandelen en begeleiden van jonge kinderen en ouders. Heb je vragen over de (motorische) ontwikkeling van je kindje? Stel ze gerust tijdens de workshop!

 

 

Workshop 1: Slaap & ontspanning

  • Woensdag 22 mei 2024 van 9.30 – 11.00 uur

Workshop 2: Verwerking van voeding

  • Woensdag 5 juni 2024 van 9.30 – 11.00 uur
Locatie & Tarieven

De workshops zijn op de locatie de Dieze: Werfpad 6. De kosten voor de workshops zijn: € 55 per workshop, € 25 voor een extra ouder erbij.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor een workshop of wilt u graag meer informatie? U kunt contact opnemen met de praktijk via telefoonnummer 073-6140505 of mail naar info@fysio4denbosch.nl.