Selecteer een pagina

Rugklacht Programma

Maak nu een afspraak
Een rugprogramma bedoeld voor mensen met lage rugpijn gericht op het mentale en fysieke welzijn van een persoon.
Voor wie?

Dit programma is ontwikkeld voor mensen met lage rugklachten die langer dan 6 weken last hebben van de rug of al vaker in hun leven periodes van rugpijn hebben gehad. Jaarlijks melden zich bijna 900.000 mensen bij de huisarts met lage rugpijn (KNGF richtlijn lage rugpijn). Veruit de meeste mensen (70%) ervaren meerdere episodes in hun leven met lage rugpijn. Een deel van deze klachten gaat zelf over, maar een veel groter deel blijft last houden van hun rug met gevolg dat ze beperkt worden in hun dagelijks leven. Ze krijgen vaak te horen dat ze ermee moeten leven, pijnstilling moeten nemen of dat ze gewoonweg activiteiten niet meer mogen doen. Dat is niet onze insteek!

Wij willen een oplossing bieden niet alleen op korte maar ook op lange termijn. Met jarenlange kennis en ervaring bieden we een vernieuwd rugprogramma aan waar we met u samen intensief gaan revalideren. We stoppen niet bij het ‘er maar mee moeten leven’, maar gaan samen met u op zoek naar de mogelijkheden en oplossingen.

fysio4rugprogramma

Inhoud

Het programma duurt 12 weken waarbij er 2 maal per week getraind gaat worden. Afhankelijk van uw klacht, verwachting en persoonlijke doelen zal u in overleg met ons een persoonlijk plan opstellen waarbij de volgende aspecten aan bod komen:

  • 1 op 1 behandeling
  • 1 op 1 training
  • Groepstrainingen
  • Meetmomenten(fysieke testen, bewegingsonderzoeken)
  • Pijneducatie
  • Voeding
  • Leefstijl

 

Doelen

We gaan ervoor zorgen dat je een expert wordt over je eigen lichaam en klacht. Je zal na het programma een veel beter inzicht hebben in het eigen bewegen, zal je eerder signaleren van rugpijn herkennen en zal je voldoende ‘tools’ hebben om het functioneren van je rug te verbeteren.

 

Plan van aanpak

Elk lichaam is uniek en ook elke klacht is uniek. Daarom vinden we het belangrijk dat we allereerst het probleem goed in kaart brengen met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek zullen we onder andere met vragenlijsten uw klachtenbeeld duidelijk in kaart brengen. We stellen haalbare en reële doelen op die u binnen dit programma gaat behalen. Vervolgens gaan we zorgen dat u pijnvrij kunt bewegen, uw rug sterker maken en de kans op terugval verkleinen. Tijdens het programma krijgt u een vaste fysiotherapeut die u voortgang monitort. Samen met uw fysiotherapeut plant u de afspraken in, wordt u behandeld, bespreekt u de voortgang en kunt u altijd terecht voor vragen.

 

Afsluiting traject

Om het programma en uw doelstellingen te evalueren is er aan het einde van het traject een afsluiting ingepland. Tijdens dit gesprek is er ruimte voor evaluatie van uw klachten, prognose en eventueel begeleiding naar sport, werk of hobby hervatting.

 

Starten met programma?

pdf rugprogrammaBekijk de folder voor de inhoud van het programma & vergoeding / kosten. Klik hier of op de afbeelding om de folder te downloaden.

Bent u geïnteresseerd geraakt in onze aanpak en wilt u werk maken van een verbetering van uw klachten? Neem dan contact met ons via telefoonnummer: 073 614 05 05 of mail naar info@fysio4denbosch.nl.