Selecteer een pagina

Blessure Preventie Screening

Maak nu een afspraak
hardloop techniek training den bosch
Blessure Preventie Screening fysio 4 den bosch
blessure preventie fysio
Blessure Preventie Screening

Jaarlijks ontstaan meer dan 4,5 miljoen sportblessures. Dat is een enorm aantal. Bij Fysio 4 Den Bosch kunnen we middels een Blessure Preventie Screening testen of sporters een verhoogd risico lopen om een blessure te ontwikkelen. Zo kan in een vroeg stadium al preventief worden ingegrepen om de kans te verkleinen dat u door een blessure langs de kant komt te staan.

De Blessure Preventie Screening bestaat uit zeven tests. Indien nodig, worden deze aangevuld met een hardloopanalyse of een specifiek fysiotherapeutisch onderzoek. Tijdens deze tests wordt lenigheid, stabiliteit en kracht getest. Vervolgens worden de resultaten met u besproken. Ten slotte krijgt u een advies met oefeningen om te werken aan het verbeteren van deze sportspecifieke vaardigheden.

Alle sporters komen in aanmerking voor deze screening. Het maakt dus niet uit of u voetbalt, volleybalt, hardloopt of zwemt. Bekijk hier de video van onze Blessure Preventie Screening.

 

Houding & Beweeg Analyse 

Houding en bewegen is de basis voor ieder persoon om fysiek goed te functioneren. Veel klachten ontstaan of worden in stand gehouden door een matige houding of minder goede beweegpatronen. Tijdens een video analyse van uitgevoerde oefeningen wordt er gekeken of er aanpassingen gemaakt moeten worden.

 

Voor wie is een Houdings & Beweeganalyse geschikt?

De analyse kan geschikt zijn voor diverse doeleinden, denk hierbij aan;

  • Terugkomende klachten
  • Chronische langdurige pijnklachten
  • Sportgerelateerde klachten
  • Sport verbetering
  • Houdingsgerelateerde klachten

 

Beweegprogramma’s

Ter vervolg van een screening of analyse kunt u deel nemen aan een beweegprogramma voor uw specifieke klacht of doel. Zo hebben wij bijvoorbeeld beweegprogramma’s voor rugklachten en beter hardlopen.


Vergoeding

De kosten zijn hetzelfde als een reguliere intake, onderzoek en behandeling. Afhankelijk van uw vraag en/of klachten kunnen kosten wel of niet vergoed worden door de zorgverzekering. Zo worden performance gerelateerde doelen over het algemeen minder snel vergoed maar klacht gerelateerde doelen wel. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar of de praktijk.


Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor een screening of wilt u graag meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met de praktijk via telefoonnummer 073-6140505 of mail naar info@fysio4denbosch.nl.

hardloop analyse fysio 4 den bosch