Selecteer een pagina
bekkenklachten_Fysio 4 Den Bosch
oefening Mama Fitness_Fysio 4 Den Bosch

Bekkenpijn tijdens de zwangerschap

Een veel voorkomende klacht tijdens of na de zwangerschap is bekkenpijn. Wanneer u tijdens de zwangerschap pijn hebt laag in de rug, in de billen, bovenbenen, liezen, uw stuitje of bij de voorkant van het schaambot, vaak maar aan één kant, kan er sprake zijn van bekkenpijn.

Bekkenfysiotherapeutische begeleiding tijdens de zwangerschap kan bestaan uit:

  • Uitleg over het aanleren van een goed bewegingspatroon bij algemene dagelijkse activiteiten
  • Uitleg over wel of niet stoppen met sporten
  • Behandeling van bekkenpijn en voorkomen van verergering van de klachten
  • Oefeningen voor bekkenbodembewustzijn
  • Behandeling van incontinentieklachten

Bekkenklachten na zwangerschap

Na de bevalling moet het lichaam ook weer herstellen. Dit is op het gebied van bekkenklachten, maar ook bekkenbodemklachten. Helaas verdwijnen deze klachten vaak niet zomaar en is fysiotherapie nodig. Samen met de fysiotherapeut kijken we naar de juiste oefeningen om de bekken(bodem) te versterken.

Na de bevalling kunnen we begeleiding bieden bij:

  • Bekkenpijn
  • Bekkenbodem versterking (ter bevordering van incontinentieklachten)
  • Aanleren van een normaal bewegingspatroon
  • Begeleiding bij het hervatten van sporten

Mama Fitness

Tevens hebben wij ook de mogelijkheid om deel te nemen aan Mama Fitness. Dit is een groepsles speciaal voor zwangere vrouwen en vrouwen die net bevallen zijn. Lees op de pagina van Mama Fitness hier meer over.

Fitness Mama_Fysio 4 Den Bosch
Mama Fitness_Fysio 4 Den Bosch
oefening Mama Fitness_Fysio 4 Den Bosch

Bekkentherapie bij Anoek

Sinds oktober 2022 is Anoek bij ons werkzaam op vrijdag en zij behandelt vrouwen met bekkenpijn.

Anoek: In 2O2O heb ik de cursus ‘Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap’ bij Röst Therapy gevolgd. Hierna ben ik begonnen met het behandelen van vrouwen met bekkenklachten. Deze behandelingen zijn met name gericht op het verbeteren van de uitvoering van dagelijkse activiteiten en het verminderen van klachten tijdens deze activiteiten. Dit doe ik door houdings- en bewegingsadviezen en het leren aanspannen en ontspannen van de spieren rondom het bekken (incl. de bekkenbodem). Mijn kennis en ervaring heb ik uitgebreid middels het volgen van de YVLO-ZwangerFit® opleiding, welke ik in 2O21 heb afgerond. Als ZwangerFit® fysiotherapeute geef ik ook groepstraining en coaching op dit gebied. Lees meer op haar eigen website: Bij Anouk

anoek kinderfysio

Let op: Anoek is geen geregistreerd bekkenfysiotherapeute. Dit houdt in dat ze geen ernstige bekkenbodemdisfuncties (o.a. verzakking) behandelt en geen inwendig onderzoek en behandeling zal doen.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor uw zwangerschapsklachten of wilt u graag meer informatie? U kunt contact opnemen met de praktijk via telefoonnummer 073-6140505 of mail naar info@fysio4denbosch.nl.