Selecteer een pagina

Medical taping

Maak nu een afspraak
fysio medical taping kinesio tape
medical taping klachten hooikoorts
medical_taping_fysio 4 denbosch
Wat is medical taping?

Medical taping is een methode waarbij elastische (anti-allergische) tape gebruikt wordt om spieren in hun functie te ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Dit om lichamelijke problemen te verhelpen en te voorkomen. De tapemethode is in de jaren 1970 in Japan en Korea ontwikkeld is. De bedenkers geloofden dat beweging en spieractiviteit belangrijk zijn bij het behoud en het herstel van de gezondheid.

Het concept is gebaseerd op anatomische en neurofysiologische principes en is geen klassieke acupunctuur.

 

Waarom medical taping?

De achterliggende gedachte is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

 

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut brengt de tape op een speciale manier aan, waardoor de huid wordt opgetild. Dat zorgt ervoor dat het aangedane gebied beter wordt doorbloed en de druk wordt verlaagd. Hierdoor vermindert de pijn of verdwijnt deze zelfs. De tape blijft meerdere dagen zitten, ook tijdens het douchen. Zo wordt de pijnlijke plek dus langdurig ondersteund, waardoor de genezing sneller gaat.

 

Bij welke klachten gebruik je medical taping?
  • (Na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat (skelet, gewrichten, spieren), zoals aan rug-, schouder-, knie- en kuitklachten
  • Klachten door vochtophoping, zoals oedeem en bloeduitstortingen
  • Klachten die met je houding te maken hebben
  • De behandeling van overbelasting, zoals een muis-, tennis- of golfarm
  • Bestrijding van (spannings)hoofdpijn en zenuwpijn

 

Wat zijn de voordelen?
  • Directe vermindering van de druk
  • Herstel van de bloedcirculatie en de lymfeafvoer
  • Directe afname van de pijn
  • Behoud van bewegingsvrijheid

 

Iets voor u?

Denkt u deze behandelmethode u van uw klacht af kan helpen? Neem dan contact met ons op om te bekijken of medical taping de geschikte oplossing voor u is. Bel naar: 073 614 05 05 of mail naar info@fysio4denbosch.nl.

Kinesio tape fysio den bosch
medical taping knie Fysio