Selecteer een pagina
Wat is een Fit Test?

Een fit test kan u helpen om uw fitheid in kaart te brengen en een startpunt te creeren om te starten met trainen wat u vervolgens als referentie kunt gebruiken. Er komen verschillende metingen aan bod, hierbij kunt u denken aan;

* Conditiemeting

* Krachtmeting

* Gewichtsmeting

* Vetpercentage

* Bloeddruk & Hartslagmeting

* Saturatiemeting

Hoe werkt het?

De fit test duurt ongeveer een uur en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Zo kan deze worden ingezet wanneer u wilt starten met sporten op de praktijk; fysio fitness. Wanneer u onder begeleiding gaat trainen dan geeft de uitslag van de test een duidelijk beeld van uw huidige situatie. Vervolgens kunnen u en de fysiotherapeut dit startpunt gebruiken om het beweegplan van uw revalidatie, herstel, of performance verbetering op te stellen.

Wanneer u wilt beginnen met een nieuwe sport kan uitslag duidelijk maken op welk niveau uw conditie is en welke spiergroepen extra aandacht nodig hebben om uw sport goed te kunnen beoefenen. Daarnaast wordt de test ook gebruikt voor sportverenigingen om de fitheid van sportselecties en andere sporters te meten. Bekijk onze video om te zien hoe dit proces eruit kan zien.

Beweegprogramma’s

Ter vervolg van een fit test is het ook mogelijk om deel te nemen aan een beweegprogramma voor uw specifieke klacht of trainingsdoel. Zo hebben wij bijvoorbeeld beweegprogramma’s voor obesitas en beter hardlopen.

Voor wie is dit geschikt?

De fit test is voor iedereen geschikt, zowel bij sporter als bij iemand die wil beginnen met sporten of reeds bestaande klachten heeft. Indien u medicijnen heeft dan is het goed om dit aan te geven bij de therapeut.

    gezondheidstest den bosch
    fit test den bosch
    fit test fysio 4 den bosch
    Afspraak Maken?

    Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met onze praktijk door te bellen naar: 073 614 05 05 of mail naar info@fysio4denbosch.nl.