Selecteer een pagina

Spelers Volg Systeem

Maak nu een afspraak
Spelers Volg Systeem

Niet fitte spelers met blessures, matige conditie of een niet optimale motorcontrole, kunnen de prestaties van uw speler en team doen verminderen.

In de praktijk wordt hier tijdens de voorbereiding van het seizoen vaak nog aandacht aan besteed. Soms worden er ook tijdens trainingen oefeningen gedaan ter preventie van blessures. Echter gedurende het seizoen komt de focus op datgene te liggen waar trainer en speler plezier uithaalt; namelijk de sport. Preventie en fysieke training van overige onderdelen verdwijnen naar de achtergrond.

Het gevolg hiervan is dat de prevalentie van geblesseerde spelers en de duur van herstel toeneemt. Ook zoeken spelers vaak hun eigen weg naar fitheid en dit soms bij gebrek aan begeleiding aan het toeval overlaten.

Fysio 4 Den Bosch heeft een tool ontwikkelt die de fitheid en prestaties van een speler eenvoudig in kaart kan brengen, genaamd het ‘Spelers Volg Systeem’. Bij goedkeuring van speler kan de trainer, fysiotherapeut en uiteraard de speler zelf zijn fitheid volgen zodat dit bijgestuurd kan worden indien nodig.

Naast medische begeleiding bij blessures kan Fysio 4 Den Bosch ook een speler naar het gewenste fitheidsniveau brengen om optimaal te presteren. Dit kan middels medische fitness en door hersteltrainingen op het veld. Voor iedere klacht/blessure stellen wij een behandeling en schema op. Deze wordt afgestemd op de speler, zie hiervoor ons voorbeeld ‘rugklacht programma‘ in de bijlage.

Naast fysio- manuele- en sportfysiotherapie, heeft Fysio 4 Den Bosch in haar medische trainingscentrum ook o.a. Podotherapie, Diëtiek en Osteopathie in huis.

 

Voor meer informatie klik op onderstaande afbeelding: