Selecteer een pagina

Fysiotherapie tijdens de zwangerschap

Maak nu een afspraak
rugpijn_zwangerschap_fysio 4 den bosch
Zwangerschap_Fysio 4 Den Bosch
Fysiotherapie tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap en in het eerste jaar na de bevalling komt pijn in en rond het bekken, nek, schouder en rug veel voor. Dit komt vooral door de grote veranderingen in het lichaam en een sterk veranderde hormoonspiegel. Door lang te staan, zitten, lopen, bukken en tillen kunnen de klachten erger worden.

De meest voorkomende klachten tijdens een zwangerschap:

  • Pijn in de nek en schouder
  • Pijn in de lage en boven rug
  • Pijn in het bekken
  • Zeurende pijn in de bil
  • Pijn of een vermoeidheid gevoel in de bovenbenen
  • Pijn rondom het stuitje

Heeft u specifieke klachten tijdens uw zwangerschap of na uw bevalling? Hierbij kunnen onze (manuele) fysiotherapeuten u helpen. Fysiotherapie kan de zwangerschapsklachten verminderen en bewegen weer comfortabel maken.

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen?

De fysiotherapeut onderzoekt welke pijnklachten u precies heeft en hoe die uw dagelijks leven beïnvloeden. Er wordt gekeken naar uw houding en de manier waarop u beweegt.

Ook geeft de fysiotherapeut voorlichting over het ontstaan van bekken en lage rugpijn tijdens zwangerschap en hoe u dit bij een eventuele volgende zwangerschap kan voorkomen.

Klachten na de bevalling

Als de klachten na de bevalling niet verdwijnen, kan de fysiotherapeut u begeleiden in het verbeteren van spierkracht en functie van de bekkenspieren om activiteiten in het dagelijks leven en sporten geleidelijk op te bouwen.

Mama Fitness

Tevens hebben wij ook de mogelijkheid om deel te nemen aan Mama Fitness. Dit is een groepsles speciaal voor zwangere vrouwen en vrouwen die net bevallen zijn. Lees op de pagina van Mama Fitness hier meer over.

Bekkentherapie bij Anoek

Sinds oktober 2022 is Anoek bij ons werkzaam op vrijdag en zij behandelt vrouwen met bekkenpijn.

Anoek: In 2O2O heb ik de cursus ‘Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap’ bij Röst Therapy gevolgd. Hierna ben ik begonnen met het behandelen van vrouwen met bekkenklachten. Deze behandelingen zijn met name gericht op het verbeteren van de uitvoering van dagelijkse activiteiten en het verminderen van klachten tijdens deze activiteiten. Dit doe ik door houdings- en bewegingsadviezen en het leren aanspannen en ontspannen van de spieren rondom het bekken (incl. de bekkenbodem). Mijn kennis en ervaring heb ik uitgebreid middels het volgen van de YVLO-ZwangerFit® opleiding, welke ik in 2O21 heb afgerond. Als ZwangerFit® fysiotherapeute geef ik ook groepstraining en coaching op dit gebied. Lees meer op haar eigen website: Bij Anouk

Let op: Anoek is geen geregistreerd bekkenfysiotherapeute. Dit houdt in dat ze geen ernstige bekkenbodemdisfuncties (o.a. verzakking) behandelt en geen inwendig onderzoek en behandeling zal doen.

 

Fitness Mama_Fysio 4 Den Bosch
Mama Fitness_Fysio 4 Den Bosch
oefening Mama Fitness_Fysio 4 Den Bosch