Selecteer een pagina
Hartfalen revalidatie fysio 4 den bosch
hartfalen fysio 4 den bosch
Wat zijn hartfalen?

Hartfalen houdt in dat het hart niet goed meer kan pompen. Door deze verminderde pompwerking van het hart kunnen er verschillende lichamelijke klachten optreden. Organen kunnen niet meer van genoeg zuurstof worden voorzien. Wanneer de rechterkant van het hart niet goed meer pompt, ontstaat er vochtophoping in benen, voeten en buik. Wanneer de linkerkant van het hart niet goed meer pompt, ontstaat er vochtophoping in de bloedvaten van en naar de longen. Dit bloedvocht gaat uit deze vaten lekken en kan zich ophopen in de longen.

Oorzaken
  • Hartinfarct
  • Overbelasting van de hartspier
  • Een hoge bloeddruk
  • Hartritmestoornissen

     

Behandeling

Hartfalen is een chronische aandoening en de behandeling bestaat o.a. uit: Medicatie en het aanpassen van leefgewoontes zoals stoppen met roken, gewichtsvermindering, voeding, voldoende beweging en hartfalenrevalidatie.

Revalidatie
Oefentherapie is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Hiermee worden coördinatie, beweeglijkheid, spierkracht en uithoudingsvermogen vergroot. U doet tijdens een behandeling oefeningen in de praktijk en u oefent thuis. De aanpak hangt af van uw situatie en mogelijkheden. Onze therapeut zal u in dit process ondersteunen. Voor een kleine impressie het traject en de behandel locatie kunt u onderaan deze pagina de video bekijken.

De volgende patiënten komen in aanmerking voor hartrevalidatie in onze praktijk:

  • U dient een verwijzing te hebben van uw cardioloog of huisarts.
  • U heeft een voortraject in het ziekenhuis doorlopen of uw klachten zijn minimaal 6 weken ‘stabiel’ (geen recent hartinfarct of operatie)
Gespecialiseerde Hartfalen therapeuten op locatie De Dieze

Voor de behandeling van hartfalen kunt u terecht bij onze therapeuten Remy van Dinther (aangesloten bij het hartfalen netwerk) en Marli Veldman op locatie De Dieze. Zij zijn gespecialiseerd in de behandeling van hartfalen en ondersteunen u bij het verbeteren en onderhouden van uw lichamelijke conditie. U leert uw grenzen kennen en daarmee wat u juist wel of beter niet kunt doen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kijkt de therapeut samen met u naar de beste behandelmethode voor uw klachten.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling of wilt u graag meer informatie? U kunt contact opnemen met de praktijk via telefoonnummer 073-6140505 of mail naar info@fysio4denbosch.nl.