Selecteer een pagina

Sportmassage

Maak nu een afspraak
Wat is sportmassage?

Sportmassage wordt toegepast ter verbetering van de doorbloeding van de spieren. Er zijn verschillende redenen waarom deze niet optimaal kunnen functioneren. Onderstaand vind u verschillende voorbeelden waar deze behandeling kan helpen bij herstel of ter preventie van klachten:

 • Overbelasting na kort durende of periodieke sportbelasting
 • Preventie van blessures
 • Wedstrijd voorbereiding
 • Eenzijdige stress voornamelijk op een bepaald lichaamsgebied
 • Oude blessures
Hoe werkt een sportmassage? 

 Een sportmassage is een krachtige massage waardoor er met diverse massagetechnieken en handgrepen prikkels in het lichaam optreden. Deze prikkels brengen reacties op gang om het herstel te bevorderen. Zo worden afvalstoffen sneller uit het lichaam afgevoerd en kunnen zuurstof en andere voedingsstoffen de spier weer bereiken. 

Vergoeding 

Wilt u een sportmassage terwijl u geen klachten heeft, dan wordt dit niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wanneer u wel klachten heeft wordt de zorg vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

 

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. Bij (terugkerende) klachten hebben wij een groot aanbod in sport gerelateerde fysiotherapeutische behandelingen.

Bij Fysio 4 Den Bosch testen wij middels verschillende analyses of sporters een verhoogd risico lopen om een blessure te ontwikkelen. Zo kan in een vroeg stadium al preventief worden ingegrepen. Onze analyses:

Sportmasseur den bosch
Massage fysiotherapie den bosch

  Daarnaast hebben wij een tool ontwikkelt die de fitheid en prestaties van een speler eenvoudig in kaart kan brengen, genaamd het ‘Spelers Volg Systeem’. Met deze tool kan de fitheid van een speler gevolgd worden zodat dit kan worden bijgestuurd waar nodig. Lees hier meer over het Speler Volg Systeem.

  Naast medische begeleiding bij blessures kan Fysio 4 Den Bosch ook een speler naar het gewenste fitheidsniveau brengen om optimaal te presteren. Dit kan middels medische fitness en indien gewenst door hersteltrainingen op het sportveld. Voor iedere klacht/blessure stellen wij een behandeling en schema op afgestemd op de speler, zie hiervoor ons voorbeeld Rugklacht Programma.

   

  Iets voor u?

  Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 073 614 05 05 of stuur een email naar: info@fysio4denbosch.nl.