Selecteer een pagina

Sportfysiotherapie

Maak online een afspraak
Sportfysiotherapeut den bosch
sportfysiotherapie blessures den bosch
Sportfysiotherapie specialist den bosch
Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In zijn praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. De sportfysiotherapeut kijkt breder naar een klacht en traint het lichaam als geheel.

Analyse

Bij Fysio 4 Den Bosch kunnen we middels verschillende analyse methodes testen of sporters een verhoogd risico lopen om een blessure te ontwikkelen. Zo kan in een vroeg stadium al preventief worden ingegrepen om de kans te verkleinen dat u door een blessure langs de kant komt te staan. Onze analyses:

Medische Sport Begeleiding

Niet fitte spelers met blessures, matige conditie of een niet optimale motorcontrole, zoals een verminderde core-stability, kunnen de prestaties van uw speler, team en vereniging doen verminderen.

Fysio 4 Den Bosch heeft een tool ontwikkelt die de fitheid en prestaties van een speler eenvoudig in kaart kan brengen, genaamd het ‘Spelers Volg Systeem’. Bij goedkeuring van speler kan zowel de trainer, verzorger, fysiotherapeut en uiteraard de speler zelf zijn fitheid verbeteren en volgen zodat dit waar nodig kan worden bijgestuurd. Lees hier meer over het Speler Volg Systeem.

Beweegprogramma’s

Naast medische begeleiding bij blessures kan Fysio 4 Den Bosch ook een speler naar het gewenste fitheidsniveau brengen om optimaal te presteren. Dit kan middels medische fitness en indien gewenst door hersteltrainingen op het sportveld. Voor iedere klacht/blessure stellen wij een behandeling en schema op afgestemd op de speler, zie hiervoor ons voorbeeld Rugklacht Programma.

Naast fysio- manuele- en sportfysiotherapie, heeft Fysio 4 Den Bosch in haar medische trainingscentrum ook o.a. Podotherapie (Podomed), Diëtiek & Osteopathie in huis om de speler op optimaal niveau laten presteren.

Iets voor u?

Onze therapeut Lotte Lafeber heeft haar master studie Sportfysiotherapie afgerond en helpt u graag verder.

Wilt u een afspraak maken voor sportfysiotherapie? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 073 614 05 05 of stuur een email naar: info@fysio4denbosch.nl.