Selecteer een pagina

Fysio Fitness

Maak nu een afspraak
krachttraining fysiotherapie
fysio fitness begeleiding den bosch
begeleid sporten fysio
Wat is Fysio Fitness?

Fysio Fitness ook wel medische fitness genoemd, is fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut. Als u net terugkomt van een blessure, ziekte of aandoening, dan bent u gebaat bij een persoonlijke begeleiding door een fysiotherapeut. Om te komen tot een optimaal herstel revalideert u altijd onder begeleiding van uw persoonlijke fysio. Tijdens de trainingen traint u uw spierkracht, conditie, spieruithoudingsvermogen en functionele stabiliteit.

 

Individueel oefenprogramma

Om de Fysio Fitness training goed op uw persoonlijke situatie af te stemmen, wordt tijdens een intake eerst uw vraagstelling besproken. Vervolgens wordt het beginniveau bepaald en de trainingsdoelen vastgesteld. De trainingen worden gegeven in groepsverband. In onze oefenzaal staan trainingstoestellen om uw gewrichten, spieren en conditie te trainen. Hier vindt u de tijden van de groepslessen. 

 

Beweeg Programma’s 

Heeft u (terugkerende) klachten? En wilt u deze klachten op de best mogelijke manier verminderen? Dan zijn onze klachtgerichte behandelprogramma’s een langdurige oplossing voor uw klachten.Bij een beweegprogramma worden uw klachten fysiek worden behandeld en wordt de belastbaarheid getraind. Hierdoor kunnen de klachten voor de lange termijn worden verbeterd. In eerste instantie individueel en later in groepsverband. Uit onderzoek blijkt dat een combinatie van beide de beste oplossing is bij zowel acute als chronische klachten.

 

Onze Beweegprogramma’s:

  • Heup Artrose: Fysiotherapie helpt vaak goed bij artrose. Door middel van specifieke oefeningen kan het resterende kraakbeen van optimale kwaliteit gemaakt worden. Dit zijn lichte oefenvormen met veel herhalingen om zo de ‘smering’ van het gewricht te bevorderen.

  • Knie Artrose: Het sterk maken van de spieren rond uw knie is een essentieel onderdeel van uw revalidatieprogramma. Mensen met artrose van de knie die zich houden aan krachtprogramma’s ervaren minder pijn en hebbenverhoogde kwaliteit van leven.
  • Rugklachten: Bij een rugklachten traject worden uw klachten fysiek worden behandeld en wordt de belastbaarheid getraind. Hierdoor kunnen de klachten voor de lange termijn worden verbeterd. Tijdens het programma worden behandelingen gecombineerd met training.

  • Obesitas (in samenwerking met onze diëtist Floor Klaassen): De focus ligt op gewichtsverlies en het verbeteren van de algehele fitheid van het menselijke lichaam, waardoor gezondheidsrisico’s automatisch verminderen. Indien er andere klachten zijn die invloed hebben op de behandeling zullen deze ook behandeld worden.

 

Tarieven 

Inschrijven Fysio Fitness

Wilt u onder begeleiding gebruik maken van Fysio Fitness? U kunt zich inschrijven op de praktijklocatie. Mocht u zich direct willen inschrijven, neem dan contact met ons op via mail of telefoon: info@fysio4denbosch.nl073 614 05 05