Sport Medische Begeleiding

Maak nu een afspraak
Sport medische begeleiding

Niet fitte spelers met blessures, matige conditie of een niet optimale motorcontrole, zoals een verminderde core-stability, kunnen de prestaties van uw speler, team en vereniging doen verminderen.

In de praktijk wordt hier tijdens de voorbereiding van het seizoen vaak nog aandacht aan besteed. Soms worden er tijdens trainingen oefeningen gedaan ter preventie van blessures. Echter gedurende het seizoen komt de focus op datgene te liggen waar trainer en speler plezier uithaalt; namelijk voetbal. Preventie en fysieke training van overige onderdelen die de prestaties van de speler en het team kunnen ondersteunen verdwijnen naar de achtergrond.

Het gevolg hiervan is dat de prevalentie van geblesseerde spelers en de duur van herstel toeneemt. Ook zoeken spelers vaak hun eigen weg naar fitheid en dit soms bij gebrek aan begeleiding aan het toeval overlaten.

Fysio 4 Den Bosch heeft een tool ontwikkelt die de fitheid en prestaties van een speler eenvoudig in kaart kan brengen, genaamd het ‘Spelers Volg Systeem’. Bij goedkeuring van speler kan zowel de trainer, verzorger, fysiotherapeut en uiteraard de speler zelf zijn fitheid verbeteren en volgen zodat dit waar nodig kan worden bijgestuurd.

Naast medische begeleiding bij blessures kan Fysio 4 Den Bosch ook een speler naar het gewenste fitheidsniveau brengen om optimaal te presteren. Dit kan middels medische fitness en indien gewenst door hersteltrainingen op het veld. Voor iedere klacht/blessure stellen wij een behandeling en schema op afgestemd op de speler, zie hiervoor ons voorbeeld ‘klachtgericht programma voor de rug’ in de bijlage.

Naast fysio- manuele- en sportfysiotherapie, heeft Fysio 4 Den Bosch in haar medische trainingscentrum ook o.a. Podotherapie (Podomed), Diëtiek & Osteopathie in huis om de speler op optimaal niveau laten presteren.

 

Voor meer informatie klik op onderstaande knop of afbeelding: