Pilates

Leer vertrouwen terug te winnen in je lijf en haar opnieuw te leren kennen!

Wat is Pilates?

pilates fysio 4 den boschPilates is een eeuwenoude methode ontwikkeld door Joseph Pilates met rustig en gecontroleerde mat oefeningen voor een krachtige core/centrum, flexibiliteit en een juiste rechte houding. Componenten die in de juiste verhouding een krachtig en een hoog belastbaar lichaam geven. Dezelfde componenten die ook in de Fysiotherapie veel terug komen aangezien bij een disbalans hier in snel rug en nek klachten kunnen geven.

Extra aandacht

pilates fysio 4 den bosch
Wat ik (Lara de Nijs) bied is een klinische Pilates. Pilates vanuit een fysiotherapeutisch oogpunt met extra aandacht op de kwaliteit en uitvoering van oefeningen maar vooral de controle op het inzetten van de juiste spieren bij oefeningen. Dit gaat regelmatig fout in grotere groepslessen waardoor mensen andere spieren gaan inzetten zoals ze gewend zijn, blijven compenseren in andere gebieden, en klachten kunnen onderhouden of zelfs ontwikkelen. Vandaar dat wij onze lessen geven aan maximaal 8 personen. Deze manier van omgaan met je lijf en leren voelen wat je wel en niet hoort te voelen is de kern van mijn lessen en de manier om klachten preventief of curatief te behandelen.


Pilates & Fysiotherapie

Met de verschillende Pilates cursussen en mijn Fysiotherapeutische achtergrond heb ik de Pilates tot een ander level kunnen brengen waarin oefeningen een fysiologische onderbouwing hebben en er extra aandacht gericht is op een juiste anatomische houding, controle op uitvoering (wat hoort u te voelen en wat juist niet) en gecontroleerd leren inzetten van de juiste spieren.

Zo geef ik inmiddels al enige jaren met veel plezier op een verantwoorde en onderbouwde manier Pilates lessen wat ook mensen met klachten en beperkingen met veel plezier aan het bewegen zet en preventief en soms zelfs genezend erg succesvol is.

Praktische informatiepilates fysio 4 den bosch

Wilt u kennis maken met Pilates bij Fysio 4 Den Bosch?

Nu 2 keer in de week bij Fysio 4 Den Bosch!

  • Op dinsdagavond is de les van 20.00 uur tot 21.00 uur in de van Berckelstraat.
  • Op donderdagavond is de les van 20.00 uur tot 21.00 uur in de van Berckelstraat.
  • U kunt zich aanmelden voor een proefles, de kosten hiervan zijn € 10
  • U kunt een strippenkaart van 12 strippen nemen, per strip betaald u € 12,50

Voor meer informatie kunt u ons altijd bellen: 073 614 05 05 of mailen: info@fysio4denbosch.nl