fbpx
Selecteer een pagina

Mindfulness

Maak nu een afspraak
Lara Mindfulness Fysio 4 Den Bosch
Mindfulness Lara Fysio 4 Den Bosch
balance Mindfulness Fysio 4 Den Bosch
Wat is mindfulness?

Mindfulness staat voor het open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Zonder oordeel alles ervaren wat op komt. Van gedachten tot zintuigelijke waarnemingen als geluiden, geuren en aanraking. Maar ook lichamelijke sensaties als honger, pijn of emoties.

Wat is het nog meer?
Mindfulness kan misschien wat zweverig klinken maar simpel gezegd is het een aandachtstraining waarin je leert bewust te worden van gedachten en patronen.
Dat kunnen angsten, onzekerheden, een negatief zelfbeeld, piekeren en nog honderd andere voorbeelden zijn.
En simpelweg werkt het gewoon zo dat alles wat onbewust gebeurd (bijvoorbeeld omdat je het zo geleerd hebt in je opvoeding) niet te veranderen is. Daarom is bewustwording altijd het startpunt van alle veranderingen die je wil maken voor een gelukkiger leven.

Waarom mindfulness?

In de Mindfulness oefen je het bewust worden van alles wat je ervaart. Het oefenen van de aandacht is als het trainen van de spierkracht met gewichten. Na vaker herhalen zal je bewuster worden van alles wat op komt, zodat je de patronen die jou niet verder helpen kan leren loslaten en kan kiezen voor patronen die je wel brengen waar je wil zijn.

Op deze manier is Mindfulness het perfecte middel om het allerbeste uit jezelf te halen. Een leven dat relaxter is, stressvrij, effectief en evenwichtig. En wie wil dat nou niet!

 

Mindfulness vanuit de fysiotherapie

Deze Mindfulness training onderscheidt zich van anderen door de Fysiotherpeutische benadering. Deze training bevat Mindful bewegen en Mindful Yoga waar je met aandacht beweegt.
Niet alleen is het een fijne manier omdat het, wat betreft meditatie, makkelijker is je aandacht bij een bewegend lijf te houden dan bij een stil zittend lijf. Ook omdat het je leert hoe om te gaan met de signalen die jouw lijf je aangeeft. Waardoor het zeer geschikt is voor mensen met langdurige of terugkerende lichamelijke klachten.

 

Lara de Nijs – de Mindfulness coach

Met Fysiotherapie als basis bleef ik aanvullingen zoeken in wat ik vond dat een belangrijke bijdrage isLara Fysio 4 Den Bosch in de algehele gezondheid. Ik geloof ook niet dat ik daar ooit klaar mee ben. Naast vele andere cursussen en scholingen is Klinische Pilates er in 2014 bij gekomen en nu in 2018 de Mindfulness. De combinatie van deze 3 raken naar mijn idee de basis.

Middels Mindfulness leer je om je bewust te zijn van alles wat je lijft vraagt en wat het nodig heeft op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. Bewustwording is daarbij de eerste stap. Belemmeringen in herstel zijn doorgaans vaak angst, frustratie en
andere emoties, welke je met Mindfulness leert te reguleren.

Bijsturing door Fysiotherapie wanneer er disbalans van het lijf op treedt zonder het natuurlijk herstel in de weg te zitten. Hierin worden spieren en gewrichten gestimuleerd de samenwerking met de rest van het lijf weer op te pakken voor gezonde beweegpatronen.

Wil jij:
– Controle terugkrijgen over je gedachten, piekeren en emoties?
– Een relaxter en stressvrij leven?
– Minder lichamelijke klachten en beter om leren gaan met de signalen van je lijf?

Bekijk www.nijscare.nl voor meer informatie over de mindfulness trajecten, proeflessen, het rooster en de prijzen.

 

 

 

 

Recensie Mindfulness Fysio 4 Den Bosch