Selecteer een pagina

Inge Smits

BIG-nummer: 29931110704
Maak nu een afspraak

Hoi!

Mijn naam is Inge Smits, ik ben 23 jaar en ik woon in Den Dungen. Ik werk sinds september 2022 met veel plezier en enthousiasme bij Fysio 4 Den Bosch!

In 2018 ben ik begonnen met de opleiding fysiotherapie aan Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven. Mijn interesse in het vak fysiotherapie is begonnen toen ik zelf met veel sportblessures kampte. Tijdens de middelbare school heb ik namelijk topsport mogen combineren met studeren. Ik heb jarenlang gevoetbald (keepster) bij de KNVB en jongens team van SC Den Dungen. Hierdoor heb ik veel ervaring kunnen opdoen in het vak fysiotherapie en was voor mij de keuze snel gemaakt om fysiotherapie te gaan studeren.

inge fysio 4 den bosch

Ik heb de bachelor opleiding fysiotherapie afgerond in juni 2022 en werk sinds 1 september 2022 bij Fysio 4 Den Bosch als algemeen fysiotherapeute. Wat mij persoonlijk het meest aanspreekt binnen het vakgebied is dat je mensen kunt helpen bij het herstel van blessures. De patiënt leren omgaan met zijn klachten, preventief handelen, te motiveren om dagelijkse activiteiten en sport (weer) uit te voeren. Maar ook vooral het werken met mensen waardoor je de ander beter leert kennen.

Tijdens mijn opleiding heb ik mezelf verder verdiept in manuele therapie en sportfysiotherapie door een minor te volgen bij Avans Hogeschool te Breda en verschillende stages te lopen bij particuliere praktijken in de regio ’s-Hertogenbosch. Hierdoor heb ik mijn eigen kennis betreft hoofdpijn, nek en rugklachten en sportgerelateerde blessures kunnen ontwikkelen en deze vaardigheden binnen het werkveld kunnen toepassen. Als algemeen fysiotherapeut wil ik me nog verder specialiseren in sportfysiotherapie. Ik start in sept 2023 met de masteropleiding Sportfysiotherapie aan SOMT university.

In mijn afstudeerjaar heb ik een jaartraject gelopen binnen Revalidatiecentrum Tolbrug polikliniek afdeling Houding & Beweging. Hier heb ik mijn afstudeeronderzoek en stage heb afgerond. Door deze stage heb ik veel ervaring opgedaan over het fysiotherapeutisch handelen binnen revalidatie, gespreksvoering gericht op psychosociale klachten. Tevens heb ik kunnen samenwerken met meerdere disciplines zoals revalidatieartsen, maatschappelijk werkers, ergotherapeuten om van elkaars expertise te kunnen leren.

In mijn vrije tijd speel ik padel, sport ik bij de fitness voor kracht/conditietraining en ben ik vooral van de gezellige sociale activiteiten met vrienden en familie.

Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met de praktijk via mail of het volgende telefoonnummer: 073 614 0505.

Opleidingen/cursussen:

  • Bachelor fysiotherapie Fontys Paramedische Hogeschool Eindhoven
  • Master Sportfysiotherapie i.o.
  • Medical taping
  • BHV – AED

CV:

  • Tolbrug revalidatiecentrum polikliniek H&B ’s-Hertogenbosch fysiotherapeut i.o.
  • Van Lith Healthness Center Hintham/Rosmalen fysiotherapeut i.o.

 

Specialisatie sportfysiotherapie

Ik ga in september 2023 starten met de masteropleiding Sportfysiotherapie bij SOMT University te Amersfoort. Deze studie duurt drie jaar en is een deeltijdstudie. Dit houdt in dat ik naast het studeren voor de master ook nog 4 dagen in de week blijf werken binnen de praktijk.

Het behandelen van sportblessures (zowel bij de recreatieve sporter als topsporters)  vind ik erg interessant en krijg ik zelf veel energie van! Als (sport)fysiotherapeut wil ik graag sporters zowel binnen de praktijk gaan behandelen. Maar ook begeleiden binnen een training- of wedstrijdsituatie om  de sporter weer zo snel mogelijk naar het oorspronkelijke performanceniveau te brengen. Vanwege mijn eigen sportachtergrond en bijkomende aspecten (zoals prestatiedruk, voeding en hoge trainingsfrequentie), hoop ik mensen te helpen in het behandelen van blessures, terugkeer naar sport en preventie. Alle kennis/vaardigheden die ik ga opdoen tijdens de masteropleiding, kan ik direct toepassen binnen de praktijk en mensen verder helpen met hun herstel. Daarom heb ik ook veel zin om deze master te gaan volgen en mezelf verder te ontwikkelen als fysiotherapeut!