Selecteer een pagina

Inge Smits

BIG-nummer: 29931110704
Maak nu een afspraak

Hoi,

Mijn naam is Inge Smits, ik ben 21 jaar en ik woon in Sint-Michielsgestel. Ik mag met enthousiasme vertellen dat ik de nieuwe fysiotherapeut ben binnen Fysio 4 Den Bosch!

In 2018 ben ik begonnen met de opleiding fysiotherapie aan Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven. Mijn interesse in het vak fysiotherapie is begonnen toen ik zelf met veel sportblessures kampte. Tijdens de middelbare school heb ik namelijk topsport mogen combineren met studeren. Ik heb jarenlang gevoetbald (keepster) bij de KNVB en jongens team van SC Den Dungen. Hierdoor heb ik ervaring opgedaan in het vak fysiotherapie en was uiteindelijk de keuze voor mij eenvoudig om fysiotherapie te gaan studeren.

Ik heb de bachelor opleiding fysiotherapie afgerond in juni 2022 en werk sinds 1 september 2022 bij Fysio 4 Den Bosch als algemeen fysiotherapeute. Wat ik persoonlijk het leukste aan het vak vind is dat je mensen kunt helpen bij het herstel van blessures, leren omgaan met klachten, voorkomen van blessures, te motiveren om dagelijkse activiteiten en sport (weer) uit te voeren en vooral het werken met mensen waardoor je de ander beter leert kennen.

Tijdens mijn opleiding heb ik mezelf verder verdiept in manuele therapie en sportfysiotherapie door een minor te volgen bij Avans Hogeschool te Breda en verschillende stages te lopen bij particuliere praktijken in de regio ’s-Hertogenbosch. Hierdoor heb ik mijn eigen kennis betreft hoofdpijn, nek en rugklachten kunnen ontwikkelen en deze vaardigheden binnen het werkveld kunnen toepassen. Als algemeen fysiotherapeut wil ik me nog verder specialiseren in manuele therapie en sportfysiotherapie door de vervolgopleidingen te volgen.

In mijn afstudeerjaar heb ik een jaartraject gelopen binnen Revalidatiecentrum Tolbrug polikliniek afdeling Houding & Beweging, waar ik mijn afstudeeronderzoek en stage heb afgerond. Door deze stage heb ik veel ervaring opgedaan over het fysiotherapeutisch handelen binnen revalidatie, gespreksvoering gericht op psychosociale klachten en heb ik kunnen samenwerken met meerdere disciplines zoals revalidatieartsen, maatschappelijk werkers, ergotherapeuten om van elkaars expertise te kunnen leren.

In mijn vrije tijd speel ik padel, sport ik bij de fitness voor kracht/conditietraining en ben ik vooral van de gezellige sociale activiteiten met vrienden en familie.

Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met de praktijk via mail of het volgende telefoonnummer: 073 614 0505.

Opleidingen/cursussen:

–        Bachelor fysiotherapie Fontys Paramedische Hogeschool Eindhoven

–        Kinesiotaping

CV:

–        Tolbrug revalidatiecentrum polikliniek H&B ’s-Hertogenbosch fysiotherapeut i.o.

–        Van Lith Healthness Center Hintham/Rosmalen fysiotherapeut i.o.

inge fysio 4 den bosch