fbpx
Selecteer een pagina

Fysiopilates

Maak nu een afspraak
 
 
 
Leer vertrouwen terug te winnen in je lijf !

 

Wat is Fysiopilates?

Pilates is een eeuwenoude methode ontwikkeld door Joseph Pilates, met rustig en gecontroleerde mat oefeningen voor een krachtige core, flexibiliteit en een juiste rechte houding. Componenten die in de juiste verhouding een krachtig en hoog belastbaar lichaam geven. Dezelfde componenten die ook in de fysiotherapie veel terugkomen, aangezien een disbalans hierin snel rug- en nekklachten kunnen geven.

 

Extra aandacht

Onze fysiotherapeut en pilates docente Lara de Nijs biedt klinische pilates lessen aan in onze praktijk. Dit is pilates vanuit een fysiotherapeutisch oogpunt, met extra aandacht op de kwaliteit en uitvoering van oefeningen maar vooral de controle op het inzetten van de juiste spieren bij deze oefeningen. Soms gaat dit fout in grotere groepslessen, waardoor mensen de verkeerde spieren gaan inzetten dan ze gewend zijn. Hierdoor blijven ze compenseren in andere gebieden en klachten kunnen blijven of zelfs ontwikkelen. Vandaar dat wij onze lessen geven aan maximaal 8 personen. Deze manier van omgaan met je lijf en leren voelen wat je wel en niet hoort te voelen is de kern van Lara’s lessen en dé manier om klachten preventief of curatief te behandelen.

 

Pilates en fysiotherapie

Met de verschillende pilates cursussen die zij heeft gevolgd en haar fysiotherapeutische achtergrond heeft Lara de pilates tot een ander level kunnen brengen. Oefeningen in haar lessen hebben een fysiologische onderbouwing en er is extra aandacht gericht op een juiste anatomische houding, controle op uitvoering (wat hoort u te voelen en wat juist niet) en gecontroleerd leren inzetten van de juiste spieren.

 

Tarief 2022

Strippenkaart 12 x Fysio Pilates € 12,50 = € 150,00
Proefles € 10,00
Losse les € 15,00

 

Lestijden
  • Dinsdagavond is er een les van 18:00 – 19.00 uur
  • Donderdagochtend is er een les van 10.00 – 11.00 uur
Inschrijven Fysiopilates

Wilt u kennismaken met Fysiopilates bij Fysio 4 Den Bosch of meer informatie? Bezoek Lara’s website: https://nijscare.nl/
of neem contact op met de praktijk via 073 – 6140505 of info@fysio4denbosch.nl 

fysiopilates lessen fysio 4 den bosch
fysiopilates fysio 4 den bosch
fysio pilates les den bosch