Selecteer een pagina

FYSIO FITNESS

begeleiding van een fysiotherapeut

Fysio fitness, ookwel medische fitness genoemd, is fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut. Als u net terugkomt van een blessure, ziekte of aandoening, dan bent u gebaat bij een persoonlijke begeleiding door een fysiotherapeut. Om te komen tot een optimaal herstel revalideert u altijd onder begeleiding van uw persoonlijke fysio. Tijdens de Fysio Fitness trainingen traint u uw spierkracht, conditie, spieruithoudingsvermogen en functionele stabiliteit.

Probeer een proefles voor 10 euro!

Kom een keer langs om kennis te maken met een therapeut en vast een beweegplan op te zetten voor uw specifieke klacht of doel. Laat uw gevens achter en wij bellen u om een proefles in te plannen.

Beweeg programma’s

Revalidatie

Bij revalidatie wordt vooral aan training gedacht om het bewegingsapparaat te optimaliseren en sterker te maken afhankelijk van de vraag van de client. Revalidatie is nuttig bij een groot aantal aandoeningen of blessures, hierbij kan gedacht worden aan; 

  • Post operatief; bijvoorbeeld bij een nieuwe heup,knie, meniscus, voorste kruisband of ander type operatie 
  • Chronische langdurige pijnklachten
  • Herniaklachten
  • Chronische aandoeningen zoals CVA, COPD of Hartfalen
  • Herstel na spierscheuring / verrekking
  • Recidiverende klachten waarbij het een belangrijk onderdeel kan zijn om uw lichaam aan te sterken. 

Knie Artrose

Uw fysiotherapeut zal een persoonlijk behandelprogramma opstellen, gericht op de precieze aard van uw aandoening en op uw doelen. Vaak kan afwijkende beweging van het kniegewricht leiden tot verdere ontwikkeling van artrose van de knie als sprake is geweest van toegenomen contact tussen en slijtage van de botten. 

Het sterk maken van de spieren rond uw knie is een essentieel onderdeel van uw revalidatieprogramma. Mensen met artrose van de knie die zich houden aan krachtprogramma’s laten zien dat ze minder pijn hebben en verhoogde kwaliteit van leven. 

Rugklacht programma

Heeft u (terugkerende) klachten aan de rug? En wilt u deze klachten op de best mogelijke manier verminderen? Dan zijn onze klachtgerichte behandelprogramma’s een mogelijke langdurige oplossing voor uw klachten. Door een traject te starten waarbij uw klachten fysiek worden behandeld en de belastbaarheid wordt getraind kunnen de klachten voor de lange termijn worden verbeterd. Tijdens het programma worden behandelingen gecombineerd met training.

Obesitas programma

Obesitas (overgewicht) is een chronische ziekte waarbij overtollig lichaamsvet wordt opgeslagen in het lichaam, dit brengt meerdere gezondheidsrisico’s met zich mee. De focus ligt op gewichtsverlies en het verbeteren van de algehele fitheid van het menselijke lichaam, waardoor gezondheidsrisico’s automatisch verminderen. Indien er andere klachten zijn die invloed hebben op de behandeling zullen deze ook behandeld worden.

De fysiotherapeut speelt een belangrijke rol in coaching en motivatie en zal een beweegprogramma op uw wensen en behoeften afstemmen. Het uiteindelijke doel is om deze motivatie en leefstijl zelf toe te passen in het dagelijks leven. In het programma wordt gestreefd naar een afname van 5-10% van het lichaamsgewicht in één jaar.

heup artrose

Fysiotherapie helpt vaak goed bij artrose. Door middel van specifieke oefeningen kan het resterende kraakbeen van optimale kwaliteit gemaakt worden. Dit zijn lichte oefenvormen met veel herhalingen om zo de ‘smering’ van het gewricht te bevorderen. Daarnaast kan men specifieke oefeningen doen om de heupspieren te versterken. Ook zijn stabiliteitsoefeningen een belangrijk onderdeel van de oefentherapie. Vaak gaat slijtage gepaard met veel spierspanning en daarvoor kan massage therapie, dry needling therapie, medical taping en/of rekoefeningen helpen. Ook het mobiliseren van de heup kan de klachten verminderen.

andere klachten

U kunt met alle klachten bij ons terecht. Om de Medische Fitness training goed op uw persoonlijke situatie af te stemmen, wordt tijdens een intake eerst uw vraagstelling besproken, het beginniveau bepaald en de trainingsdoelen vastgesteld. 

Hoe werkt het?

Om de Fysio Fitness training goed op uw persoonlijke situatie af te stemmen, wordt tijdens een intake eerst uw vraagstelling besproken, het beginniveau bepaald en de trainingsdoelen vastgesteld. Fysio Fitness wordt gegeven in groepsverband. In de grote oefenzaal staan trainingstoestellen om uw gewrichten, spieren en conditie te trainen.

€10 PER LES!

Bij een abonnement

ONZE ABONNEMENTEN

Voor nog geen 10 euro per les kunt u weekelijks onder begeleiding aan uw doelen werken.

Maak een afspraak!

Bel ons:

Klik op de knop voor het telefoonnummer.

[spbcta_sc id=4]

Onze locaties

Medisch Trainingscentrum Zuid-Willemspark

Onze hoofdlocatie bevindt zich aan de van Berckelstraat 32 in het centrum van Den Bosch. Op deze locatie bevinden zich lichte en ruime behandel-, kleed- en oefenruimtes. Door de ligging van de praktijk is deze goed bereikbaar voor veel woonwijken van Den Bosch.

Medisch Trainingscentrum De Dieze

Onze tweede locatie bevindt zich in Sportcentre De Dieze op Werfpad 6 te Den Bosch. Op deze locatie bevinden zich ruime behandelkamers en een grote oefenzaal. Ook is deze locatie goed te bereiken met de auto en is er veel parkeergelegenheid. 

HEB JE INTERESSE OF VRAGEN?

 

BEL ONS!

Klik op de knop voor het telefoonnummer. 

[spbcta_sc id=1]