Cranio sacraal therapie

Cranio sacraal therapie bij Suus lichaamstherapie

De kracht van aanraking!

 

Waarom cranio sacraal therapie?

Ons hele lichaam kan goed functioneren, dankzij de elasticiteit van bindweefsel. Door verschillende oorzaken kan de elasticiteit van dat bindweefsel verminderen. Dit kan letterlijk worden ervaren door verminderde beweeglijkheid ergens in het lichaam. Met een cranio sacraal behandeling richten we ons onder andere op het bindweefsel. Vaak kan de cranio sacraal therapie u helpen een relatie te leggen tussen uw klachten, uw gevoelsleven en eventuele terugkerende patronen.

Spreekwoorden en gezegden zijn goede metaforen om de relatie tussen klachten en gevoelsleven te illustreren, omdat ze eigenlijk al vertellen wat er aan de hand is met het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan: “Een steen op de maag hebben”, “Een brok in de keel hebben”.

 

Waarom cranio sacraal therapie?
  • Om meer beweeglijkheid te bewerkstelligen
  • Voor ontspanning, omdat de therapie het parasympatisch zenuwstelsel stimuleert
  • Omdat het de vitaliteit, de energie en innerlijke rust kan vergroten
  • Om patronen te veranderen
  • Om klachten vanuit uw gevoelsleven te begrijpen
  • Voor emotioneel lichaamswerk, door bijvoorbeeld boosheid of verdriet erkenning te geven

Voor meer uitleg over de werking bij verschillende klachten of symptomen, lees verder onder klachten a.u.b. Vragen of interesse in een behandeling? Neem vrijblijvend contact met mij op.

 

Wat kunt u verwachten?

Een persoonlijke benadering die het zelf herstellend vermogen van het lijf stimuleert op basis van cranio sacraal therapie. Deze therapie is lichaamsgericht met als doel mensen letterlijk beter in hun vel te laten zitten. Er wordt gewerkt met de zachte handen van de therapeut, waarbij cliënten de kleren aanhouden. Bij de eerste kennismaking vindt een gesprek plaats en kan gestart worden met een behandelplan.

 

Voor wie is het geschikt?

Cranio sacraal therapie is een veilige, niet manipulatieve behandeling welke geschikt is voor mensen van alle leeftijden. Een verwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk.

 

Cranio sacraal therapie bij Fysio 4 Den Bosch

Binnen de praktijk van Fysio 4 Den Bosch kunt u voor cranio sacraal therapie terecht bij Suus Lichaamstherapie, de praktijk van cranio sacraal & neurale integratie therapeut Suus Groot. Suus is aanwezig bij Fysio 4 Den Bosch op vrijdagochtend. Heeft u vragen of interesse in een behandeling? Neem dan vrijblijvend contact op met Suus via 06 – 37311669 of info@suuslichaamstherapie.com

logo suus cranio sacraal